Over mij

Paulien Schipper (1975) is een ambachtelijke kunstenaar-goudsmid met een voorliefde voor techniek en (kunst)geschiedenis. Eeuwenlange wijsheid, rijkdom en schoonheid dienen voor haar ter inspiratie voor het maken van sieraden.

De zoektocht die haar leven is, probeert zij te vertalen in haar ontwerpen. Gevoel, techniek en draagbaarheid te combineren tot een tijdloos beeld. Zowel het leven als dit prachtige beroep ziet zij als een continu leerproces, met telkens nieuwe uitdagingen en ontdekkingen.

Na haar opleiding in Schoonhoven als goudsmid en als edelsteenkundige aan het Dutch Gemmological Institute , leerde zij van Ralph Bakker het geheim van de smid. Dit heeft haar niet meer losgelaten.

Door haar brede interesse in historische dingen vindt zij het zeer interessant om oude sieraden in ere te herstellen, of in te passen in hedendaagse juwelen. Zowel geheel in de traditie van het ambacht, als van het sieraad zelf.

Voor vragen, opmerkingen of inspiratie kunt u altijd vrijblijvend contact met haar opnemen per mail, Whatsapp of telefoon!