Menu

Over

Paulien Schipper goudsmid Rotterdam

Sieradenontwerper Paulien Schipper

Paulien Schipper (Rotterdam, 1975) is sinds 2003 een zelfstandig, ambachtelijk kunstenaar-goudsmid met een voorliefde voor techniek en (kunst)geschiedenis. Eeuwenlange wijsheid, rijkdom en schoonheid dienen voor haar ter inspiratie voor het maken van sieraden:

‘De zoektocht die mijn leven is, probeer ik te vertalen in mijn ontwerpen. Gevoel, techniek en draagbaarheid te combineren tot een tijdloos beeld. Zowel het leven als dit prachtige beroep zie ik als een continu leerproces, met telkens nieuwe uitdagingen en ontdekkingen’.

Edelsmid Rotterdam

Opleiding

‘Na mijn opleiding in Schoonhoven als goudsmid en edelsteenkundige aan het Dutch Gemmological Institute, leerde ik van Ralph Bakker het geheim van de smid. Dit heeft mij niet meer losgelaten.

Door mijn brede interesse in historische dingen vind ik het zeer interessant om oude sieraden in ere te herstellen, of in te passen in hedendaagse juwelen. Zowel geheel in de traditie van het ambacht, als van het sieraad zelf’.

Paulien Schipper is lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden.
Tenzij anders vermeld en behalve op de Ronald McDonald Kinderfonds-pagina zijn alle foto’s op deze site gemaakt door Michael Anhalt

Voor vragen, opmerkingen of inspiratie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen per mail, Whatsapp of telefoon!