Ronald McDonald Kinderfonds

In Ronald McDonald Huizen zetten talloze vrijwilligers zich dagelijks belangeloos in om te zorgen voor een huiselijke en welkome sfeer. Zij worden bij een jubileum gedecoreerd met speciaal ontworpen vrijwilligersspelden als dank voor hun inzet. Voor verschillende Huizen ben ik gevraagd deze spelden te ontwerpen en te maken. Vanaf 2005 hebben al vele vrijwilligers mijn speld gekregen als dank voor hun inzet.

Paulien Schipper goudsmid bedrijfsspelden

Huizen, Huiskamers, Vakantie, Sport & Spel

In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij hun zieke kind in het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om zo dicht bij elkaar te zijn. De Ronald McDonald Huiskamers zijn veilige, comfortabele, huiselijke plekken in of bij een instelling, waar gezinnen van zieke of gehandicapte kinderen zich even kunnen terugtrekken. Sommige Huiskamers zijn uitgebreid met spelmogelijkheden, zodat kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en met elkaar en hun broertjes en zusjes kunnen spelen. Dankzij Ronald McDonald Vakantie en Ronald McDonald Sport & Spel kunnen zieke of gehandicapte kinderen met het hele gezin onbeperkt vakantie vieren of samen sporten en spelen. Iedereen speelt mee!

Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als je een handicap hebt, wil je zoveel mogelijk dezelfde dingen doen als je leeftijdgenootjes. Dat begrijpt het Ronald McDonald Kinderfonds maar al te goed. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt daarom al bijna 25 jaar een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.